Velkommen til Røros Brukt og Antikk i historiske omgivelser i Sundrønningsgården, en fredet bygård midt i verdensarven Røros.

Ring oss: +47 919 97 101

Mørstugata 9, 7374 Røros

Torsdag - fredag: 12:00 - 17:00 (11:00 - 15:00)

Top
Copyright: Marit Manfredsdotter

Lokalet, der sommerbutikken ligger, er det eneste ungdomshuset i Røros kommune som ikke er modernisert. Her er store deler intakt fra tiden da bygdefolket på dugnad satte det opp.

Huset ligger mellom Røros og Brekken, like ved veien bare noen meter fra Hitterdalen kirke. Om sommeren huser det også en sommerkafé og et utsalg av brukt og antikk – en liten oase for skattejegere.

«Ungdomslaget Håpet» kjøpte lokalet «Fram» på Tynset i 1900. Huset ble flyttet til Hitterdalen og satt opp på dugnad våren 1901. Innvielsen skjedde 21. juli 1901. Den gangen var huset en tømmerkasse som tilsvarer salen i dag.

I 1911 ble huset påbygd med kjøkken og det som i dag er restaurant. Scena ble bygd i 1937. Da strømmen kom til bygda i 1954, ble det også lys i ungdomslokalets vinduer. Vann ble innlagt i 1961 med pumpeanlegg fra Hittersjøen.

Lokalet har vært flittig brukt opp gjennom årene til alle typer arrangementer, som møter, bryllup, basarer, fester, begravelser, filmvisning (Norsk Bygdekino), kurs og bingo for å nevne noe. De siste 25 årene har virksomheten delvis ligget nede. I dag er lokalet utleid til Røros Brukt & Antik.

Copyright: Marit Manfredsdotter
Copyright: Marit Manfredsdotter

– Vi åpner opp sommerbutikken i Hitterdalen når snøen er borte og veien er farbar. Og som dere alle vet, i fjellet er været lunefullt og til tider er vinteren lang, hilser skrotnissen i Hitterdalen.

Copyright: Alle foto av fotograf Marit Manfredsdotter